To "alignments" i den samme celle

Brugerhjælp og support til regneark i LibreOffice Calc

Redaktør: Lodahl

Besvar
Beleriand
Indlæg: 22
Tilmeldt: 7. okt 2009 16:01

To "alignments" i den samme celle

Indlæg af Beleriand » 17. jan 2012 09:46

Hvis en celle indeholder et navn, kan man give fornavnet en anden farve end efternavnet, og man kan understrege det, skrive det med en anden fonttype end efternavnet osv.

Men kan man placere fornavnet i nederst i venstre hjørne af cellen og efternavnet øverst i højre hjørne af den samme celle?

Hvis det kan lade sig gøre, har jeg en idé om, at man skal hente fornavnet fra én kolonne og efternavnet fra en anden kolonne, og så flette dem sammen i en tredje kolonne, hvor de tildeles hver sin STYLE. Men kan man overhovedet sådan noget, og i givet fald hvordan?

Jens S
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 25. mar 2007 22:42

Re: To "alignments" i den samme celle

Indlæg af Jens S » 17. jan 2012 11:07

Beleriand skrev:Men kan man placere fornavnet i nederst i venstre hjørne af cellen og efternavnet øverst i højre hjørne af den samme celle?
Nej, jeg har forsøgt men det er ikke været mig mulig at tildele en celle flere typografier. Du kan heller ikke bruge 2 justeringen på samme celle. Når du formaterer en del af teksten med f.eks. anden farve med direkte formatering, dannes der i content.xml en ny typografi T1(nedarvet fra Text-style). Denne har jeg så forsøgt at ændre til en af mine typografier, men det bliver ignoreret, når jeg åbner regnearket.

Så du bliver nødt til at bruge 2 rækker til din opstilling.

mvh
Jens

Beleriand
Indlæg: 22
Tilmeldt: 7. okt 2009 16:01

Indlæg af Beleriand » 17. jan 2012 13:34

Ok, så arbejder jeg ikke videre med det. Tak for forsøget.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 1 gæst