Punktopstilling

Brugerhjælp og support til tekstbehandling i LibreOffice Writer

Redaktører: Lodahl, Ejnar

Besvar
Birnille
Indlæg: 2
Tilmeldt: 21. jan 2021 16:44

Punktopstilling

Indlæg af Birnille » 21. jan 2021 17:25

Er der noget sted, hvor man kan ændre de standarder, der gælder for punktopstillinger? Jeg bruger det ofte, og hver gang skal jeg ændre startpositionen, fordi jeg vil have punkterne til at begynde helt ude i venstre side. Det ville være lettere, hvis jeg kunne gemme min opsætning.

Jesper K Brogaard
Indlæg: 47
Tilmeldt: 9. feb 2016 14:05

Re: Punktopstilling

Indlæg af Jesper K Brogaard » 23. jan 2021 12:33

Jeg regner med, at du bruger "Slå punktlister til/fra (Ctrl+F12)" i værktøjslinjen "Formatering" når du laver lister. Jeg har ikke kunnet finde et sted, hvor ændringer til punktopstillinger gemmes.

Til gengæld er der en anden måde at lave punktlister på, nemlig fra menuen Typografier, hvor du kan vælge "Punktopstilling". Punklister herfra har en anden indstilling end hvis du bruger den førstnævnte måde. Du kan samtidig ændre indstillingerne ved at modificere listetypografien "Punkttegn" (F11 - vælg femte ikon øverst).

Hvis du vil genbruge dine indstillinger i nye dokumenter, så kan du gemme dem i en skabelon/opdatere standardskabelonen (Filer -> Skabeloner)

Med venlig hilsen
Jesper

Birnille
Indlæg: 2
Tilmeldt: 21. jan 2021 16:44

Re: Punktopstilling

Indlæg af Birnille » 24. jan 2021 12:28

Hej Jesper.
Tak for hjælpen. Menupunktet Typografier-Punktopstilling giver det resultat, jeg ønsker. Og jeg havde ikke fundet redigeringsmulighederne for listetypografier i sidepanelet, hvor et dobbeltklik kan ændre ikonerne, så tak for det tip. :)
Venlig hilsen Birthe.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen og 3 gæster