Vi overvejer at skifte til Openoffice 2.0.2 på vores skole. Er der nogen der har erfaringer for anvendelse i skolemiljø med mange brugere, der bruger forskellige maskiner. Det ville være rart at undgå registreringer at alle brugere på alle maskiner. Er der evt nogen der har en “Netværksinstallations ABC”
Jeg har testet ovenstående på min bærbare med Windows XP, SP2. På min maskine virker det faktisk ikke (med OOo 2.0.2)!
Der var en lang tråd om emnet med titlen “Undgå registreringsformular m. m. ved første start af OOo” på dansk@da.openoffice.dk tilbage i oktober sidste år. Så vidt jeg husker var resultaterne af at ændre i Setup.xcu lidt tvetydige.
Er der andre, der kan be- eller afkræfte, at ovenstående virker? Jeg kan jo have tastet et eller andet forkert…
Hvis vi kan finde en skudsikker opskrift på hvilke ændringer, der skal laves i Setup.xcu, så vil jeg tro, vi kan lave en makro til at automatisere det med som næste skridt.
Tak for det, Michael - du er en helt. Jeg har ændret datoen fra 1. januar 2006 til 1. marts 2006 - og nu virker det!!
Det er simpelthen ekstremt utilfredsstillende, at man i et open source produkt, som er gratis tilgængeligt for enhver, lægger sådanne meningsløse fælder for brugeren…!
Kan det lade sig gøre at sætte Writer til at gemme i doc-format uden at hver enkelt bruger skal lave denne indstilling i indlæs/gem for alle - og selvfølgelig tilsvarende for calc og Impress?
Er der nogen der ved om indstillingen i stier, for hvor OOO skal gemme, automatisk kan sættes til brugerens hjemmedrev (i mit tilfælde Z-drevet)?
Ja, det kan godt lade sig gøre at lave et sæt indstillinger, der automatisk bliver gældende for alle brugere. Kataloget /Presets er beregnet hertil (nyt fra og med version 2.0 - eller var det 2.01?).
Jeg vil umiddelbart mene, at fremgangsmåden må være:
Lav en frisk OOo-installation på en maskine.
Mens du er logget ind på maskinen som “bruger x”, laver du de ønskede indstillinger i OOo.
Log ud af “bruger x” (vigtigt - ellers bliver indstillingerne ikke flushet ud til konfigurationsfilerne!)
Tag nu hele kataloget med “bruger x”'s indstillinger (på Windows: \Application Settings\Openoffice.org2\user) og læg en kopi af dette som \Presets (rename først det oprindelige som Presets.bak el. lign).
Derefter skulle indstillingerne i Presets blive gældende for alle brugere.
Jeg kan desværre ikke få det til at fungere . Jeg har prøvet den beskrevne fremgangsmåde - og nogle varianter men uden held. Jeg forstår dig sådan at user-mappen fra “bruger X” skal puttes ned i OOoinstdir omdøbes til presets og helt erstatte den eksisterende mappe med navnet presets.
Mine justeringer i indstillinger slår bare ikke gennem når jeg logger på som en anden bruger - alle indstillinger skal laves påny for den næste bruger - og det er ikke så smart, når mange skoleelever skal kunne bruge opsætningen. Håber der findes en løsning.
Nu har jeg prøvet at teste det - jeg kan heller ikke få det til at virke. Men ikke desto mindre mener jeg altså stadig, at det BURDE virke! Prøv at søge på ordet “presets” i OOo’s hjælpefunktion. Så kommer du til en hjælpeside med overskriften “Stier”. I afsnittet “Elementer i stilisten med mere end én sti” står der: “Første gang brugeren starter OpenOffice.org, bliver {user}-kataloget kopieret til brugeren fra kataloget {netinstall}/presets”. {netinstall} refererer iflg. hjælpesiden til OpenOffice.org-hovedkataloget.
Hvis det ikke virker som beskrevet (og det gør det øjensynligt ikke), er enten hjælpesiden eller programmet fejlbehæftet.
Jeg havde været på hjælpesiden inden jeg skev sidste gang, og fundet det du skriver. Tilsyneladende er der en fejl et eller andet sted. Mon nogen kan hjælpe?
Jeg vil i hvert fald gøre hvad jeg kan - det er et vigtigt problem at få løst!
Det næste naturlige skridt vil nok være at prøve at finde en OOo, hvor det faktisk virker, så vi kan få indkredset fejlen. Altså prøve med tidligere versioner/andre operativsystemer/andre lokaliseringer end dansk.
F. eks. vil jeg lige prøve hvordan det arter sig på Linux.
Nu har jeg fået testet lidt. Resultaterne er ret mærkværdige.
Nedarvning af indstillinger via Presets-kataloget virker generelt ikke i de danske udgaver. Der er dog den undtagelse, at nogle få af Autokorrektur-indstillingerne faktisk nedarves! Mønsteret er det samme på Linux og Windows, og det gælder både for 2.0.1 og 2.0.2.
Jeg har også testet en US-udgave af OOo 2.0.2 til Windows. Her er der flere af indstillingerne, der nedarves - men ikke alle! Hvis man f. eks. sætter Writer til at gemme i .doc-format, nedarves det ikke. Ændring af ordbogsindstillinger ændres heller ikke.
Jeg vil gerne fortsat hjælpe dig med at finde nogle løsninger - det må kunne lade sig gøre at finde nogle workarounds. Send venligst en mail til finn snabel-a gruwier punktum dk.
Til Jkp of FinnGL
Efterhånden som I får fundet nogle konklussioner, skal I huske at notere det ned, så andre kan få glæde af det. Jeg hjælper gerne op det.
Angående nedarvning af indstillinger fra presets-kataloget, så er konkusionen at det ikke virker. Jeg har forsøgt at få oprettet nogle issues på det, men de blev lukket igen med det samme. Beskeden var at det ikke er meningen, man skal bruge presets-kataloget på den måde. Informationen i onlinehjælpen vedr. brug af presets er iflg. udviklerne forkert.
Hvis man vil distribuere et bestemt sæt indstillinger til nye brugere, skal det ske ved at man opretter en referencebruger og kopierer dennes user-katalog til nye brugere via et loginscript. I øvrigt vil det samtidig løse problemet med at brugerne skal acceptere licensen - hvis referencebrugeren har accepteret, har alle de brugere, som får en kopi af referenceprofilen lagt ud i deres hjemmekatalog, jo også “accepteret”!
Nu er jeg så bare ikke klar over hvad formålet presets-kataloget er. Det ligner lidt noget, som man har forsøgt at lave, og som aldrig kom til at virke…
Jeg har erfaret ved installation på ts, at man kan slette filen FirstStartWizard.xcu, der findes i Share-registry-data-org-openoffice. Herefter vil de næste brugere ikke blive bedt om at registrere sig. Om oplysningen er kendt eller forældet ved jeg ikke.
I øvrigt installerer jeg på xp med instal-bruger, hvis profil jeg kopierer til Default User. Så får alle fremtidige brugere ingen problemer.