Bruge makro i aktivt ark >LØST<

Brugerhjælp og support til makroer i LibreOffice Basic

Moderators: Lodahl, LarsBrandi

Post Reply
Jens Præst
Posts: 26
Joined: Thu Aug 06, 2009 21:25
Location: nakskov

Bruge makro i aktivt ark >LØST<

Post by Jens Præst » Thu Oct 01, 2009 16:12

Er der en kommando så makro'en bliver afspillet i det aktuelle ark??
noget i retning af

Dim Dok as object, ark as object
dok = thisCompont
ark = dok.sheets.thisSheet eller ark=thisSheet.

Jeg har prøvet at søge/læse i diverse 'manualer' rundt omkring uden at kunne finde noget.

På forhånd tak

Jens Præst
Last edited by Jens Præst on Fri Oct 02, 2009 18:33, edited 1 time in total.

Jens S
Posts: 1091
Joined: Sun Mar 25, 2007 21:42

Post by Jens S » Fri Oct 02, 2009 10:10

Hej

Prøv denne
Ark = ThisComponent.CurrentController.ActiveSheet

Jeg har fundet den her: http://documentation.openoffice.org/HOW ... icXref.pdf

mvh
Jens

Jens Præst
Posts: 26
Joined: Thu Aug 06, 2009 21:25
Location: nakskov

Post by Jens Præst » Fri Oct 02, 2009 17:59

Takker
Det ser rigtigt ud, og linket ryger i min bookmark folder med makro sider

<EDIT>
Jeg har lige afprøvet følgende kode, og den gør hvad jeg vil have den til.

Den virker på det ark som er aktivt, så jeg har en makro som kan bruges på alle ark i regnearket

Sub Main

dim ark as object

dim OldCell as Object, Old as string
dim NyCell as Object,Ny as string
dim i as integer

Ark = ThisComponent.CurrentController.ActiveSheet
Oldcell=ark.getcellbyposition(0,0)
old=oldcell.getstring
i=1
do while i < 11
NYCell=ark.getcellbyposition(0,i)
Nycell.string=old
i=i+1
LOOP
end sub

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests