Draw og *.svg filer

Brugerhjælp og support til tegninger i LibreOffice Draw

Moderators: Lodahl, Boris

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

Så virker det

Post by Egon » Fri Jan 05, 2007 8:34

Hej :) Så ser det ud til at virke. Tak for det. Jeg hentede en javaopdatering på nettet, så kunne filerne installeres Har andre problemet er det 1.50_05 jeg fandt på nettet
venlig hilsen Egon Jensen

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

svg filer driller igen

Post by Egon » Tue Jun 24, 2008 21:45

Nu er den så gal igen. Med den nye 2.4 version hvor svg-filimport tilsyneladende er indbyggget, kommer der kun en firkantmarkering, hvor billedet skulle være og ingen billeder. Har nogen et bud på hvad der er galt?
venlig hilsen Egon Jensen

Jørgen Rasmussen
Posts: 319
Joined: Mon Nov 12, 2007 22:14
Location: Århus C

svg filer driller igen

Post by Jørgen Rasmussen » Tue Jun 24, 2008 22:09

Hej Egon
Med den nye 2.4 version hvor svg-filimport tilsyneladende er indbyggget,....
Jeg har endnu ikke fundet den funktion. Jeg har tidligere anvendt en udvidelse til at åbne svg-filer med. Den virker også til OOo version 2.4.1.
Udvidelsen kan hentes her: http://extensions.services.openoffice.o ... /svgimport
Hilsen JR

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

Post by Egon » Wed Jun 25, 2008 19:09

Desvæære virker det ikke hos mig. selvom jeg installerer den opdatering
venlig hilsen Egon Jensen

Jørgen Rasmussen
Posts: 319
Joined: Mon Nov 12, 2007 22:14
Location: Århus C

svg filer driller igen

Post by Jørgen Rasmussen » Wed Jun 25, 2008 19:13

Hej Egon.

Hvad sker der når du forsøger at åbne en svg-fil? Får du nogen fejlmeddelelse?
Hilsen JR

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

Post by Egon » Wed Jun 25, 2008 21:40

Som jeg forsøgte at beskrive i starten: Der er en firkantet markering som om der er et billede, men jeg ikke kan se den. ingen fejlmeldinger. Øverst i venstre hjørne af "billedfeltet" er en lille firkant med rød firkant, gul cirkel og blå trekant.
venlig hilsen Egon Jensen

Jørgen Rasmussen
Posts: 319
Joined: Mon Nov 12, 2007 22:14
Location: Århus C

svg filer driller igen

Post by Jørgen Rasmussen » Wed Jun 25, 2008 22:14

Hej Egon

Nu skriver du ikke hvordan du prøver at importere en svg-fil. Med den udvidelse jeg omtalte, skal man bare åbne svg-filen. Menuen Filer -> Åbn.
Alternativt kan du forsøge med menuen Indsæt -> Objekt -> OLE objekt -> Opret fra fil. Tryk på knappen Søg, og klik dig frem til din svg-fil. Nogle funktioner i OOo er afhængige af Java RE. Om det er tilfældet her ved jeg ikke. Se om du har aktiveret det. Menuen Funktioner -> Indstillinger -> OpenOffice.org -> Java -> Sæt V i feltet anvend et Java-afviklingsmiljø.
Hilsen JR

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

Post by Egon » Thu Jun 26, 2008 19:39

Det er sådan jeg gør. Men det virker ikke. Det gjorde det i min gamlé udgave af open office. Her ser det ud som om den vil indsætte et billede ipå et ark men ikke kan vise billedet.
venlig hilsen Egon Jensen

kulu
Posts: 199
Joined: Sat Apr 05, 2008 18:51
Location: Århus

Kan ikke åbne svg-filer i 3.0 beta

Post by kulu » Thu Jul 03, 2008 15:32

Jeg har installeret OOo 3.0 beta. Har udvidelsespakken til svg-filer.
Kan eksportere som svg.
Men kan ikke åbne svg-filer, hverken de der er lavet af andre programmer, eller de jeg har lavet i Draw (generel input/output fejl).

Er Udvidelsen til SVG ikke opdateret til OOo 3.0 endnu?

PS tilføjelse:
Fandt ud af jeg skulle opdatere til nyere Udvidelse 'svg-import-1.2.2.otx.' fra
http://www.ipd.uka.de/~hauma/svg-import/

Nu virker det både med OOos egne og fremmede svg-filer.

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

Post by Egon » Thu Jul 03, 2008 17:25

Nu kan jeg åbne nogle forholdsvis enkle tegninger i svg filer. udfyldte opjekter vil den ikke vise. Jeg geninstallerede den gamle ooo 2.2 og bruger den ovenover omtalte svgimportfil.
venlig hilsen Egon Jensen

donolesen
Posts: 86
Joined: Sat Jul 05, 2008 2:17
Location: Aalborg
Contact:

Hjælp til programudvidelse til svg. filer

Post by donolesen » Sat Jul 05, 2008 22:48

Hej Jeg har lige downloadet programudvidelse til import af svgfiler som anbefalet af Draco den 20 maj 2005. Jeg gemte programudvidelsen på c-drevet og udpakkede filerne som var zipped. Og vil så følge hvad Kurt L skriver den 29 september – Kurt L skriver dette:

Jeg hentede plug-in'en på ovennævnte adresse. Udpakkede filen (er zippet), og gjorde sådan i OOO:

1. >Funktioner >Pakkeadministration
2. >Tilføj til 'Mine pakker'
3. Tilføjede (via Gennemse) de tre filer til Mine pakker:
*draw_svg_Import.xcu *svg-import.jar *svg-type.xcu

Herefter kan jeg som sagt åbne og arbejde med svg-filerne.

Men mit spørgsmål er hvor jeg finder ”Pakkeadministration”? Hvis det er i ooodraw kan jeg ikke finde den under fanebladet funktioner?

Egon
Posts: 27
Joined: Fri Dec 23, 2005 17:52
Location: Grindsted
Contact:

Post by Egon » Sun Jul 06, 2008 0:23

Jeg mener at navnet er forkert. Jeg tror der menes udvidelsesadministration - mine udvidelser
venlig hilsen Egon Jensen

donolesen
Posts: 86
Joined: Sat Jul 05, 2008 2:17
Location: Aalborg
Contact:

Post by donolesen » Sun Jul 06, 2008 0:34

Egon wrote:Jeg mener at navnet er forkert. Jeg tror der menes udvidelsesadministration - mine udvidelser
Ok, nu virker det ..Tak

Jørgen Rasmussen
Posts: 319
Joined: Mon Nov 12, 2007 22:14
Location: Århus C

Post by Jørgen Rasmussen » Sun Jul 06, 2008 0:44

Hej

Hvis i bruger OO.o højere end ver. 2.1 skal i så vidt jeg kan se bruge svg-import-1.2.2.otx
Det er en fil med filendelsen .oxt. Den skal ikke udpakkes. Download den til skrivebordet, gå i menuen Funktioner -> Udvidelsesadministration -> Mine udvidelser -> Tilføj. Luk og genstart evt OO.o også Quickstart. Der skal være Java Runtime Enviroment installeret på pc-en.
Hilsen JR

donolesen
Posts: 86
Joined: Sat Jul 05, 2008 2:17
Location: Aalborg
Contact:

SVG problemer igen?

Post by donolesen » Sun Jul 06, 2008 0:56

Hej Jeg har lige åbnet 2 stk. tegninger i svg, men ved den tredje får jeg at vide at der er generel input/output fejl. De er alle tre lavet i et program der hed inkscape, som jeg ikke bruger mere, men har slettet. Er der nogen der kan hjælpe? Tak

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest