hjælp til flere kolonner

Brugerhjælp og support til databaser i LibreOffice Base

Moderator: Lodahl

Post Reply
kento
Posts: 1
Joined: Sat Dec 31, 2011 8:06

hjælp til flere kolonner

Post by kento » Sat Dec 31, 2011 8:09

er stødt på at jeg kun kan lave 127 kolonner og skal gerne lave flere i en tabel, hvordan løses dette? har kikket over alt og syntes ikke at kunne finde en indstilling for dette.

håber inderligt der er nogen der kan hjælpe så jeg kan lave min database færdig (ellers må den opgives, hvilket vil være synd med alt det arbejde jeg har lagt i den).

har nyeste version af libreoffice og skal lave 400 kolonner i en tabel.

Jens S
Posts: 1091
Joined: Sun Mar 25, 2007 21:42

Post by Jens S » Mon Jan 02, 2012 12:32

Jeg har heller ikke fundet at der skulle være begrænsninger i antal felter pr. tabel og jeg prøvede med 400 felter (oprettet via et regneark) uden problemer.
Der kan muligvis være begrænsning af størrelsen af det enkelte datasæt. hvis du anvender felttyper, der fylder for meget - så begræns størrelsen i de enkelte felter.

Umiddelbart lyder 400 unikke felter for hver enhed af meget, almindeligvis ville man lave flere tabeller linket sammen via felter (relationsdatabase) - se http://openoffice.org/downloads/documen ... %20OOo.pdf

Jeg må også advare mod at bruge Base til større projekter, hvis du ikke opretter basen som en separat enhed og så oprette forbindelse til den ved hjælp af de værktøjer der medfølger. Se http://user.services.openoffice.org/en/ ... 83&t=17567

mvh
Jens

Jens S
Posts: 1091
Joined: Sun Mar 25, 2007 21:42

Post by Jens S » Sat Jan 07, 2012 16:06

Når du opretter en ny database i OpenOffice, bliver selve databasen indlejret i dokumentet, og bliver dokumentet beskadiget, kan du ikke længere komme i kontakt med din database. Så, arbejder du seriøs med base, så husk altid at få splittet databasen op, og skulle dit dokument nu blive beskadiget, har du stadig databasen intakt og kan komme i kontakt med den via et nyt dokument/frontend. Læs http://user.services.openoffice.org/en/ ... 83&t=17567

Hvis det er lettere for dig, så start med at oprette dine data i et regneark og så forbind databasen med dette regneark.

mvh
Jens

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests