Datatab, når databasen flyttes [LØST]

Brugerhjælp og support til databaser i LibreOffice Base

Moderator: Lodahl

Post Reply
alo_dk
Posts: 2
Joined: Thu Oct 28, 2010 22:47
Contact:

Datatab, når databasen flyttes [LØST]

Post by alo_dk » Fri Oct 29, 2010 0:26

Jeg har ikke ret meget erfaring med databaser, men er ellers rimelig god til computer. Jeg har brugt "OpenOffice" siden StarOffice5.2 ;-)

Jeg er i gang med at lave en simpel database, der skal bruges til at sortere kemikalier efter.

Jeg har lavet en tabel med kemikalier, med felterne (navn, kemisk_navn, formel, Fraktion, farlig-j/n, fare og Gruppe)

Værdierne til gruppe, vælger jeg fra en anden tabel ved navn gruppeliste med et felt(KategoriNavn).

Jeg har lavet en formular:
Image


Jeg får gruppelisten vist i formularen ved at have "listeindhold" i fanen data sat til
"SELECT "KategoriNavn", "KategoriNavn" FROM "GruppeListe""
Når jeg vælger en gruppe til et stof, bliver oplysningen gemt, så gruppen highlightes, når jeg kommer tilbage. Dette virker også, når jeg åbner databasen igen.

Hvis jeg flytter og åbner databasen i en anden computer, skal jeg vælge grupper for alle stoffer igen. Derefter virker det igen, som det skal, på den nye computer.

Mit spørgsmål er nu: Hvad der det der mangler, så grupperne ikke bliver gemt med resten af databasen?

og

Hvordan får jeg disse oplysninger med, når jeg kopierer?

Jeg har mistanke om at det har noget at gøre med at Databasen er "registreret" i OpenOffice3.2 , men jeg er ikke sikker på hvordan det fungerer.

Jeg håber at en eller anden kan lede mig på rette spor.

Mvh
Anders
Last edited by alo_dk on Sat Oct 30, 2010 1:21, edited 1 time in total.

Jens S
Posts: 1091
Joined: Sun Mar 25, 2007 21:42

Post by Jens S » Fri Oct 29, 2010 9:13

Hej
Så vidt jeg kan se er din database forkert opstillet. Brug et heltal (autonummer) som ID og primær nøgle i begge tabeller. Desuden skal gruppetabellen indeholde en fremmed nøgle til at forbinde med hovedtabellen, se relationer her:
http://dl.dropbox.com/u/2601866/Kemikalie.png

Se evt. http://documentation.openoffice.org/fil ... %20OOo.pdf om normalisering af tabeller.

Registrering i OpenOffice betyder kun at databasen kan ses (tryk F4) og anvendes i de øvrige moduler (calc, writer o.a.)

mvh
Jens

alo_dk
Posts: 2
Joined: Thu Oct 28, 2010 22:47
Contact:

Post by alo_dk » Sat Oct 30, 2010 0:43

Nu bliver det rigtig mystisk, for jeg har lige lagt .odb-filen ud på min hjemmeside og når jeg henter den hjem til en anden PC, virker den fint.

Det kan enten være fordi jeg har lavet en fejl, og gemt en kopi uden data i tabellen, eller også er det nogle sikkerhedsindstillinger på firmaets pc, der kommer på tværs. Hvis det virker nu, kan det være svært at finde fejlen :?

Da jeg har fået at vide at jeg måske har gjort noget forkert, men det virker alligevel, kan dem der er interesseret hente databasen her(der er kun test data i den):

http://alodk.dk/pics/Kemiliste_genb.odb

Den bliver nok fjernet igen inden for et par dage, da jeg ikke vil have en million google-brugere til at rode rundt med den.

Det næste jeg skal finde ud af er om jeg kan lave en side på internet, hvor man kan læse i databasens kemikalie-liste, uden at det bliver for kompliceret. Jeg ved stort set ingenting om PHP, SQL og hvad der ellers kan blive brug for i den forbindelse. Indtil videre er det kun drømme :oops:

Mvh.
Anders

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests